


7. Additionally, being the holder of a LASAC license limited Applicant’s scope of practice 
to substance abuse counseling or issues related to substance abuse. 

8. In review of clinical records, Applicant was actively practicing outside the scope of her 
license by providing behavioral health services unrelated to substance use. 

9. During an investigative interview with Board staff, Applicant acknowledged providing 
services outside the scope of her LASAC license, estimating that approximately 15% of 
the clients she treated at Agency were outside the scope of her license. 

 
In addition, pursuant to A.R.S. § 32-3321, the Substance Abuse Academic Review Committee 
determined that you did not establish eligibility for LISAC licensure based on the following: 
 

1. You did not establish that you meet the supervised work experience as set forth in A.A.C. 
R4-6-705. 

2. You did not establish that you meet the clinical supervision requirements set forth in 
A.A.C. R4-6-706 

 
Pursuant to A.R.S. § 41.1092.03 (B), you may request a formal hearing by notifying the Board, 
in writing, within 35 days from the date of this letter. The hearing will be held within 60 days 
after the Board receives your request. (A.R.S. § 41-1092.05)(A)) At the hearing, you will have 
the burden of proof to demonstrate that you are qualified for licensure regarding the matters set 
forth above.  The Office of the Attorney General will represent the State of Arizona at the 
hearing. In addition, if you request a hearing, you have the right to request a settlement 
conference. (A.R.S. § 41-1092.06) Please note that if you do not request a hearing by the close of 
business on February 15, 2022, your file will be closed without recourse to appeal. If you desire 
licensure in the future you will be required to submit a new application and fee. Please be further 
advised that pursuant to the Board’s licensure statutes only persons holding licenses to practice 
behavioral health may do so unless they are exempt from licensure pursuant to A.R.S. § 32-3271. 
  

Notice to Licensure Applicant: 
  
Pursuant to A.R.S. § 41-1093.01, an agency shall limit all occupational regulations to regulations 
that are demonstrated to be necessary to specifically fulfill a public health, safety or welfare 
concern.  Pursuant to A.R.S. § 41-1093.02 and A.R.S. § 41-1093.03, you have the right to 
petition this agency to repeal or modify the occupational regulation or bring an action in a court 
of general jurisdiction to challenge the occupational regulation and to ensure compliance with 
A.R.S. § 41-1093.01.   
 
If you have any questions, I can be reached at (602) 542-1617. 
 
 
Sincerely, 
 
 

 
Tobi Zavala 
Executive Director 




